7 december 2018
19:00

Nor IK

Referat: HC Örnen - Nor IK

I fredags fick HC Örnen inkassera sin första trepoängare i mixserien då man relativt enkelt avfärdarde gästande Nor IK med tvåsiffrigt på resultattavlan. Detta efter att matchen slutade med hela 11-0 i HC Örnens favör.

Spelande tränare Emil Gunnarsson fick rätt i sina tankar inför matchen mot Nor då han var helt säker på att HC Örnen skulle plocka sin första seger i mixserien. Detta blev verklighet efter att HC Örnen fullkomligt kört över Nor och segern var aldrig hotad någon gång under matchens gång.

HC Örnen börjar matchen på bästa sätt då man redan efter knappt två minuter spelade gör 1-0 genom Joakim Berzelius. HC Örnen spenderar större delen av spelet i offensiv zon, man stressar sina motståndare, åker mycket skridskor och kan därför också kontrollera matchen på ett bra sätt. Detta spel ger fortsatt resultat när Jonathan Pettersson kan sätta 2-0 i powerplay efter 13.32. Innan periodens slut gör HC Örnen även 3-0, denna gång är det återigen Joakim Berzelius som är framme och sätter in pucken i nät.

Matchen avgörs helt och hållet i den andra perioden när HC Örnen gör två snabba mål i powerplay genom Simon Jellvert och Daniel Strindlund redan efter sex spelade minuter. Efter detta känns det nästan som att varje skott (genom både tur och skicklighet) HC Örnen tar går in bakom målvaktande Philip Gustafsson i Nor IK. HC Örnen lyckas göra fyra mål till innan den andra perioden är slut och ställningen inför den tredje perioden är således 9-0 och matchen är redan avgjord innan den tredje perioden har börjat.

Den tredje perioden präglas av ett ganska lågt tempo i spelet, av naturliga orsaker, då båda lagen känner att matchen är avgjord. Trots detta gör HC Örnen ytterligare två mål av Oskar Trulsson och Simon Jellvert vilket innebär att slutresultatet blir 11-0.

Vi kan konstatera att HC Örnen återigen gör en bra match och särskilt skönt är det att man lyckas ta sin första seger i mixserien. Detta är något vi hoppas att HC Örnen kan bygga vidare på och således börja plocka mer poäng i båda serierna i kommande matcher. Hela laget gör en stabil insats och det är skönt att se att målskyttet har kommit igång på ett bra sätt.